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Путівник по грі, ст. 9 Правильне формулювання:

перший наклад базової гри Root

У лівому стовпці Ви знайдете фрагменти тексту із різних 
компонентів гри, у правому — наведено правильні формулювання, 

в яких виправлено допущені неточності.

ЕРРАТА

Карти засідки
Перед киданням кубиків під час бою 
захисник може зіграти КАРТУ ЗАСІДКИ, 
яка відповідає за мастю галявині бою, 
щоби миттєво завдати 2 ушкодження, 
які неможливо відбити.

День
Спершу можете створити будь-яку карту 
з руки, використавши майстерні.

Приклад Заворушення
Потім Династії починають бій на лисячій 
галявині й прибирають жетон прибічників.

Приклад Заворушення
Потім Династії починають бій на лисячій 
галявині й прибирають жетон підтримки.

День
Спершу можете створити будь-яку 
кількість карт з руки, використавши 
майстерні.

Карти засідки
Перед киданням кубиків під час бою 
захисник може зіграти КАРТУ ЗАСІДКИ, 
яка відповідає за мастю галявині бою, 
щоби миттєво завдати 2 ушкодження.

Путівник по грі, ст. 10 Правильне формулювання:

Фортеця Муркізи де Коте дає чотири 
особливі можливості, доки вона перебуває 
на мапі. По-перше, ніхто, крім Муркізи, 
не може розташовувати компоненти 
на галявині, на якій є жетон Фортеці. 
По-друге, галявина з Фортецею вважається 
галявиною усіх мастей. По-третє, щоразу 
як як Муркіза повинна прибрати своїх вояк 
з галявини, вона може відправити їх 
до Польового шпиталю, зігравши одну 
відповідну цій галявині карту, 
щоб перенести їх на галявину з жетоном 
Фортеці. По-четверте, під час бою 
у Фоу Фортеці Муркіза отримує на одне 
ушкодження менше.

Фортеця Муркізи де Коте дає дві особливі 
можливості, доки перебуває на мапі. 
По-перше, ніхто, крім Муркізи, не може 
розташовувати компоненти на галявині, 
на якій є жетон Фортеці. По-друге, щоразу 
як Муркіза повинна прибрати своїх вояк 
із галявини, вона може відправити їх 
ддо Польового шпиталю, зігравши одну 
відповідну цій галявині карту, 
щоб перенести їх на галявину з жетоном 
Фортеці.

Путівник по грі, ст. 14 Правильне формулювання:



Путівник по грі, ст. 16 Правильне формулювання:

Сутінки
Підготовка: Приберіть 1 свого вояку 
з недружньої, але підвладної вам галявини 
й розмістіть там замість нього жетон 
підтримки.

Сутінки
Підготовка: Приберіть 1 свого вояку 
з недружньої галявини й розмістіть 
натомість жетон підтримки.

День
Обшук: Використайте     , щоб забрати один 
предмет із руїн на галявині, де ви 
перебуваєте, покладіть його в Наплічник 
долілиць і отримайте 1 переможне очко.

День
Обшук: Використайте     , щоб забрати один 
предмет із руїн на галявині, де ви 
перебуваєте, покладіть його у Наплічник 
долілиць та отримайте 1 переможне очко. 
Вилучіть маркер руїни з ігрового поля 
(якщо під ним не залишилось предметів).

Сутінки
Наостанок, якщо у вашому Наплічнику 
або у скриньці Пошкодженого більше 
предметів, ніж дозволяє місткість — 
6 предметів і, додатково, по 2 предмети 
зза кожну     на відповідному треку — 
доведеться скинути предмети з Наплічника 
до кількості, встановленої обмеженнями, 
та повернути решту предметів у коробку.

Сутінки
Наостанок, якщо у вашому Наплічнику та 
скриньці Пошкодженого більше предметів, 
ніж дозволяє місткість — 6 предметів і, 
додатково, по 2 предмети за кожну     
на відповідному треку — доведеться 
скинути предмети з Наплічника до 
кількості, встановленої обмеженням, 
тта повернути решту предметів у коробку.

Створення: Масть усіх ваших      має 
відповідати масті галявини, на якій ви 
перебуваєте.

Створення: Усі ваші      відповідають масті 
галявини, на якій ви перебуваєте.

Відносини
Якщо ви прибираєте вояку певної фракції, 
покладіть маркер відносин із цією 
фракцією в область Ворожнечі. Відтепер ви 
зароблятимете за хід по 1 переможному 
очку за кожен вилучений під час бою 
ворожий компонент на додачу до будь-яких 
очок, які ви отримуєте за знищення споруд 
чи чи жетонів. Однак, ви мусите 
використовувати додаткові     , 
щоб потрапити на галявину, де чатують 
Ворожі вояки. Цей штраф накопичується, 
тож якщо на галявині присутні 
представники двох Ворожих фракцій, 
доведеться додатково витратити два     .

Відносини
Якщо ви прибираєте вояку певної фракції, 
посуньте маркер відносин із цією фракцією 
в область Ворожнечі. Відтепер ви 
зароблятимете за хід по 1 переможному 
очку за кожен вилучений під час бою 
ворожий компонент на додачу до будь-яких 
очок, які ви отримуєте за знищення споруд 
чи чи жетонів. Однак ви мусите 
використовувати додаткові     , 
щоб потрапити на галявину, де чатують 
Ворожі вояки.

Путівник по грі, ст. 18 Правильне формулювання:

Путівник по грі, ст. 19 Правильне формулювання:



Закони Лісового Краю, п. 2.3 Правильне формулювання:

Річка. 
Безліч галявин сполучені між собою 
РІЧКОЮ. За визначенням річка не є стежкою, 
але її можна використовувати як стежку, 
якщо це передбачено окремими правилами. 
Річка не перетинає галявини чи хащі.

Річка. 
Безліч галявин сполучені між собою 
РІЧКОЮ. За визначенням річка не є стежкою, 
але її можна використовувати як стежку, 
якщо це передбачено окремими правилами. 
Річка не розділяє галявини чи хащі.

4.2.1  Ви повинні володіти. Щоб здійснити 
переміщення, ви маєте володіти тією 
галявиною, яку залишаєте, або тією, 
куди прямуєте (або ж обома).

4.2.1  Ви повинні володіти. Щоб здійснити 
переміщення, ви маєте володіти тією 
галявиною, яку залишаєте, або тією, 
куди прямуєте (або ж обома).

4.1.2  Миттєвий ефект. Коли ви створили 
миттєвий ефект, скористайтеся ним, а тоді 
скиньте карту. Якщо на карті вказано предмет, 
візьміть його із запасу в скриньку Створених 
предметів на вашому планшеті фракції. 
Якщо на карті зображено предмет, якого 
немає в запасі, карту не можна створити.

4.1.2  Миттєвий ефект. Коли ви створили 
миттєвий ефект, скористайтеся ним, а тоді 
скиньте карту. Якщо на карті вказано 
предмет, візьміть його із запасу в скриньку 
Створених предметів на вашому планшеті 
фракції. Якщо на карті зображено предмет, 
якого немає в запасі, карту не можна 
стстворити.

Закони Лісового Краю, п. 4.1.2 Правильне формулювання:

Закони Лісового Краю, п. 4.2.1 Правильне формулювання:

4.3.1  Крок 1. Захисник оголошує про 
засідку. Захисник може зіграти карту 
засідки, що за мастю відповідає галявині 
бою. Якщо засідку не зірвали, захисник 
миттєво завдає два ушкодження, 
які які неможливо відбити. Після цього, 
захисник скидає карту засідки. Якщо на 
галявині бою не зосталося вояк чи фішок 
нападника, бій негайно закінчується.

4.3.1  Крок 1. Захисник оголошує про 
засідку. Захисник може зіграти карту засідки, 
що за мастю відповідає галявині бою. 
Якщо засідку не зірвали, захисник миттєво 
завдає два ушкодження. Після цього 
захисник скидає карту засідки. Якщо 
нна галявині бою не зосталося вояк чи фішок 
нападника, бій негайно закінчується.

Закони Лісового Краю, п. 4.3.1 Правильне формулювання:

III  Беззахисність. Якщо у захисника немає 
вояк на галявині бою, нападник завдає 
додаткових ушкоджень.

III  Беззахисність. Якщо у захисника немає 
вояк на галявині бою, нападник завдає 
1 додаткове ушкодження.

Закони Лісового Краю, п. 4.3.2.III Правильне формулювання:

5.1.7  Крок 7. Підготовка фракцій. У вказаній 
послідовності (А, Б, В і так далі) кожен гравець 
виконує підготовку своєї фракцій відповідно 
до вказівок на звороті планшета фракції.

5.1.7  Крок 7. Підготовка фракцій. У вказаній 
послідовності (А, Б, В і так далі) кожен гравець 
виконує підготовку своєї фракції відповідно до 
вказівок у розділі «Підготовка фракції до гри» 
цієї книги правил для своєї фракції та 
на звороті планшета своєї фракції. 

Закони Лісового Краю, п. 5.1.7 Правильне формулювання:



Закони Лісового Краю, п. 7.4.3 Правильне формулювання:

7.4.3  Нове гніздо. Якщо на мапі немає гнізд, 
розташуйте 1 гніздо і 3 вояк на галявині 
з найменшою кількістю вояк будь-якої 
фракції, якщо є можливість розмістити там 
ці компоненти.

7.4.3  Нове гніздо. Якщо на мапі немає гнізд, 
розташуйте 1 гніздо і 3 вояк на галявині 
з найменшою кількістю вояк будь-якої 
фракції, на якій є можливість розмістити 
ці компоненти.

ΙΙI  Ворожнеча. Якщо у бою, нападаючи чи 
захищаючись, ви усунете вояку неворожого 
гравця, його маркер відносин негайно 
пересунеться до області Ворожнеча. 
Тепер фракція цього гравця у стані 
ВОРОЖНЕЧІ з вами.

ΙΙI  Ворожнеча. Щоразу, як ви усуваєте вояку 
неворожого гравця (під час бою чи дії 
Постріл – п. 9.5.6), його маркер відносин 
негайно пересувається до області Ворожнеча. 
Тепер фракція цього гравця у стані 
ВОРОЖНЕЧІ з вами.

в  Побратим Союзників. Розпочинаючи 
бій проти несоюзного гравця, ви можете 
використовувати вояк одного 
гравця-союзника на галявині, як своїх 
власних. Максимальні ушкодження від 
кидання кубиків, яких ви можете завдати, 
дорівнюють сумі кількості вояк цього 
сосоюзника на галявині і кількості ваших 
непошкоджених     (ви все ще можете 
завдати додаткове ушкодження за кожен 
використаний     — п. 9.5.6). Ви не можете 
напасти на свого союзника його власними 
вояками.

в  Побратим Союзників. Розпочинаючи 
бій проти несоюзного гравця, ви можете 
використовувати вояк одного 
гравця-союзника на галявині, як своїх 
власних. Максимальні ушкодження від 
кидання кубиків, яких ви можете завдати, 
дорівнюють сумі кількості вояк цього 
сосоюзника на галявині і кількості ваших 
непошкоджених     . Ви не можете напасти 
на свого союзника його власними вояками.

Закони Лісового Краю, п. 9.2.9.ΙΙ.в Правильне формулювання:

Закони Лісового Краю, п. 9.2.9.ΙΙI Правильне формулювання:

б  Переміщення на ворожі галявини. Щоб 
потрапити на галявину, де чатує бодай один 
вояка будь-якої ворожої фракції, потрібно 
використати додаткові     . Цей штраф 
накопичується, тому якщо на галявині 
чатують представники двох ворожих 
фракцій, доведеться додатково 
ввитратити уже два      і т. д.

б  Переміщення на ворожі галявини. Щоб 
потрапити на галявину, де чатує бодай один 
вояка будь-якої ворожої фракції, потрібно 
використати додаткові X (кількість ворожих 
фракцій і їх вояк не має значення).

Закони Лісового Краю, п. 9.2.9.ΙΙI.б Правильне формулювання:

9.5.1  Переміщення. Використайте одні     , 
щоб здійснити одне переміщення, і, додатково, 
ще одні     , якщо на галявині, на яку ви 
переміщуєтесь, є хоча б один ворожий вояка. 
(Якщо на галявині призначення вояки двох 
ворожих фракцій, ви повинні додатково 
використати не одні, а два      і т. д. — 
п. 9.2.9.III.б.) Ви п. 9.2.9.III.б.) Ви можете перемістити із собою 
вояк союзника (п. 9.2.9.II.б). Ви не можете 
переміститись у хащі. А якщо День заскочив 
вас у хащах, можете переміститись тільки на 
сусідню галявину.

9.5.1  Переміщення. Використайте одні     , 
щоб здійснити одне переміщення, і додатково 
ще одні     , якщо на галявині, на яку ви 
переміщуєтесь, є хоча б один ворожий вояка 
(кількість ворожих фракцій і їх вояк не має 
значення). Ви можете перемістити із собою 
вояк союзника (п. 9.2.9.II.б). Ви не можете 
пепереміститись у хащі. Якщо ж День заскочив 
вас у хащах, можете переміститись тільки 
на сусідню галявину.

Закони Лісового Краю, п. 9.5.1 Правильне формулювання:



Закони Лісового Краю, п. 9.5.2 Правильне формулювання:

9.5.2  Бій.  Використайте один     , щоб 
розпочати бій. (Перед тим перевірте, у яких 
відносинах із захисником ви перебуваєте; ви 
можете битися зокрема і з вояками союзника.) 
Ви повинні використати     за кожну одиницю 
ушкоджень, які хочете завдати, але не більше, 
ніж більше значення, що випало на кубиках.
ТТоді змініть ваші відносини, якщо потрібно

9.5.2  Бій.  Використайте один     , щоб 
розпочати бій. (Перед тим перевірте, у яких 
відносинах із захисником ви перебуваєте; 
ви можете битися зокрема і з вояками 
союзника.) Тоді змініть ваші відносини, 
якщо потрібно.

Заворушення. 
ЯкЯкщо інший гравець прибирає жетон 
підтримки чи пересуває своїх вояк на дружню 
галявину, він мусить додати відповідну цій 
галявині карту зі своєї руки у стос ваших 
Прибічників. Якщо такої карти немає, він 
показує вам усі карти своєї руки, тоді ви 
обираєте будь-яку з цих карт і додаєте її 
у у стос своїх Прибічників.

Заворушення. 
ЯкЯкщо інший гравець прибирає жетон  
підтримки чи пересуває своїх вояк на дружню 
галявину, він мусить додати відповідну цій 
галявині карту зі своєї руки у стос ваших 
Прибічників. Якщо такої карти немає, він 
показує вам усі карти своєї руки, після чого ви 
берете карту із загальної колоди і додаєте її 
у у стос своїх Прибічників.

9.5.6  Постріл. Використайте один     , 
щоб прибрати вояку зі своєї галявини. 
Якщо інший гравець не має на галявині вояк, 
ви можете усунути натомість одну споруду 
чи один жетон його фракції. (Змініть відносини 
з фракцією цього гравця, якщо це можливо.)

9.5.6  Постріл. Використайте один     , 
щоб прибрати вояку зі своєї галявини. 
ЯкЯкщо інший гравець не має на галявині 
вояк, ви можете усунути натомість одну 
споруду чи один жетон його фракції. 
(Змініть відносини з фракцією цього гравця, 
якщо це можливо.)      не може бути 
використаний під час бою.

Воєнний стан. Якщо на обраній галявині 
перебувають 3 чи більше вояк інших гравців, 
витратьте ще 1 відповідного прибічника.

Воєнний стан. Якщо на обраній галявині 
перебувають 3 чи більше вояк іншого 
гравця, витратьте ще 1 відповідного 
прибічника.

Закони Лісового Краю, п. 9.5.6 Правильне формулювання:

Планшет Лісового Альянсу Правильне формулювання:


